Chci se s vámi podělit o různé mé zážitky, zkušenosti a život s Bohem

Žít Bibli.... Jo!

11. 11. 2012 15:58

Poslední dobou mě udivuje co dokáže způsobit změna našeho chování ... a tak bych se s vámi chtěla podělit o jednom příběhu.

Ve zkratce: Chodím na gympl, ve třídě nejsem oblíbená-vadí jim vzhled, náboženství atd.. Vždyť to všichni znáte moc dobře :). A tak ve Žďáru mě napadlo spousta věcí co změnit ve svém životě. Také jsem si uvědomila, že bych neměla obviňovat mé spolužáky, že se mnou nekamarádí, ale zapracovat na sobě a hlavně žít Bibli.

Nejen, že jsem se začala za své spolužáky modlit- jak jsem psala v minulém článku, ale snažila jsem se a dále se snažím měnit své chování. Vždyť jak mohu změnit člověka, když nebude mít žádný příklad ? A tak jsem se rozhodla žít Bibli... aneb brát si příklad z příběhů z Bible...Co to vlastně znamená? Co se změnilo v mém životě? Když potkávám lidi během dne, usměju se na ně. Když je potřeba někde pomoc, s radostí pomohu, i když bych raději dělala něco jiného. Když se blíží k hádce, snažím se ustoupit a nejlépe hádku co nejdřívě vyřešit. Když někoho něco trápí, snažím se ho povzbudit a vyslechnout. Když...... Velmi mě udivuje, co takové maličkosti dokážou. Nejen, že potěší toho druhého, ale také potěší mne samotného. Přímo mě to udivuje!

Od září jsem se začala více bavit s jednou mojí spolužačkou. Postupně se z nás staly takový kamarádky, že můžeme spolu řešit každý náš problém ....

V úterý jsem jí šla vyprovodit domů ze školy a ona mi cestou řekla: ,, Ty seš fakt moc hodná." Tuhle větu mi ještě nikdo ze spolužáků neřekl, a tak jsem si řekla ono to fakt funguje! Ale to není ještě všechno. Otevřu dnes mail a tam mám dopis od ní. Napsala mi : ,,Já nechápu, jak se s tebou mohu bavit o všem možným a přesto, že třeba tohle téma nemáš ráda, tak to se mnou řešíš a neignoruješ mě. '' Když jsem si tohle přečetla, nedokázala jsem jí odpovědět jinak, než, že v tomhle spočívá křesťanství- brát lidi takový jaký jsou, předávat mezi nimi dobro a snažit se hledat i u toho, kterého nesnášíme něco dobrého a snažit se i s ním vyjít v dobrém....nakonec jsem jí samozřejmě poděkovala za ty krásné věty...

Na závěr bych chtěla říci, že z mého pohledu je hodně účinné žít Bibli mezi nevěřícími, než jim jen říkat- křestan ten musí: chodit do kostela, modlit se, chodit ke zpovědi... přece z života křesťana by měla zářit radost z našeho Spasitele! Tak neváhejte a vyzkoušejte to! Je to moc těžké...já taky nejsem dokonalá, aby se mně to dařilo každý den. vždyť jsme přece jen lidi a nejsme Bůh. Jen se o to můžeme pokoušet. Fakt to funguje :). Díky Pánu !

Zobrazeno 1258×

Komentáře

KikiFi

Moc krásné a povzbudivé.
Ať se vám daří i nadále.

brambuuurka

Aleluja! Bohu díky!! :)

marketwilcz

At se ti daří a máš dobré spolužačky.Já jsem na tom stejně. :)

KataO

Děkuji vám všem :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz